2015. szeptember 29., kedd

LUNI LIVE IN HUNGARY
2015



  2015.09.19 én ismét nagyszabású rendezvényt szervezett a B&H Combat 18 magyarországi divíziója. A hétvégét egy előest formájában kezdtük ahol fogadtuk vendégeinket és  Európa több országából érkező bajtársainkat. A jó hangulatról gondoskodott a Vértesalja Gyermekei Csókakő férfi kórusa Honvédségi és Birodalmi indulók formájában illetve Luni is megpengette a húrokat és előadta régi jól ismert számait. A közönség a katonadalokat és a gitárral kísért dalokat egyaránt együtt harsogta, miközben iszogatta sörét, vagy épp az általunk készített gulyását kanalazta.
Az előest hangulatával azt hittük, hogy minden gördülékenyen fog menni, de az utolsó pillanatokban visszamondott szálláslehetőségek még csak a kezdet volt.



  Szombaton: a rendezvény helyszínére kora délután érkeztünk meg egy igen rendezett  kis falusi Kultúrházba. Mivel a helyszínt az utolsó pillanatokig titokban tartottuk sikerült az előadásnak és a koncerteknek nyugodt légkörben  berendeznünk  a helységet . Ám ahogy elkezdett érkezni a tömeg lassan kezdtük egyre feltűnőbbek lenni és a rendezvény kezdete előtt egy órával  meg is jelent a helyi polgármester és közel három órás huzavona vette  kezdetét. A polgármester ugyanis az érvényben lévő szerződés ellenére azt követelte tőlünk hogy hagyjuk el a kultúrházat. De  úgy látszott hogy a  helyszínre kiékező megyei rendőrség kapitányának is teher a polgármester követelése hisz az akkor már kb 250 fős társaság nem nagyon akart elmenni és az már nekik csak jó ha mi egy helyen  maradunk. Végül segítségünkre sietett Cs. P. és sikerült a helyszínre hívnia olyan jogászokat akiknek helyén van a szívük. Segítségükkel sikerült az igazunkat a  rendőrség  felé bebizonyítanunk és így a polgármester a rendezvény előtt egy órával történő szerződés bontási kísérletét nem vette figyelembe és megkezdődhetett az előadás. -segítségüket itt is szeretnénk megköszönni. Sajnos a rendőrségi kisbuszokat látva a hangosítással megbízott csapat visszahátrált és elhagyta a helyszínt.

  Szerencsére csapatunk, nem hátrált, és 3 tagunk már ott is termett és a lehetőségekhez képest, elkezdték a legtöbbet kihozni a "hangosításból". Kb 20:00 magasságában  lépett a színpadra Edda Schmidt és megkezdte az előadását melyet egy rendező magyarul is tolmácsolt. Az előadás témája a landsbergi amerikai katona börtön volt. A tömeg néma csendben hallgatta ahogy máig esküjéhez hű asszony mesélte a megrázóbbnál megrázóbb történeteket. Szörnyű volt hallgatni, hogy milyen aljas eszközökkel és kínzásokkal tudták csak a feltételezett háborús bűncselekményeket bizonyítani. A katonai jog itt már nem számított semmit, a foglyokat nem hagyták aludni, nem kaptak enni, mint pszichésen, mint fizikailag megakarták törni őket, hogy bevalljanak olyan dolgokat amiket meg sem tettek. A kirakatpereket, egy állkivégzés követte ahol az utolsó momentumig megvolt tervezve minden. Az előre eldöntött ítélet után a vesztőhelyre induló katonát egy - beöltöztetett színész- pap pedig arról győzködte, hogy írjon alá olyan jelentéseket és parancsokat ami bizonyította a győztesek állításait és így megmentheti az életét. Nem mindenkit tudtak megtörni, hisz pont az amerikai bombázóknak köszönhetően sok katonának sajnos nem maradt mása csak a becsülete és ezét életét is képes volt feláldozni. Az előadást pedig egy halálra ítélt utolsó gondolatai zárták.






A rendhagyó előadás után pedig következett egy igazi legenda fellépése. Luni személyisége és örökzöld számai még egy ballada est formájában is feltudják tüzelni a tömeget. A fellépése után pedig jöhettek a közös képek és dedikálások. Látszott rajta, jól érzi magát köreinkben tetszett neki az egész hétvége. Sajnos közeledett az éjfél és a polgármester pontban áttakarta venni a kulcsokat már nem volt sok hátra a rendezvényből. Ám az Indulat zenekar nem hagyta magát és a minimális hangosítással is ugyan, de felálltak a színpadra egy mini koncert erejéig.



Elmondhatjuk hogy  a körülmények ellenére jól sikerült rendezvényen vagyunk túl. A külföldi vendégeink jól érezték magukat  és közölték, szívesen jönnének még Magyarországra. Testvérszervezeteinkkel pedig még szorosabb együttműködés  lett megbeszélve.



Hail Blood And Honour! Hail Combat 18!





ui.: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése